Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge presenterar stolt förvärvet av fyra nya titlar inför 2021

Guest User

Efter lyckade besök på Stockholms internationella filmfestival och AFM kan Edge Entertainment stolt presentera förvärvet av fyra nya spännande titlar som får svensk biopremiär under 2021. Först ut är Agnieszka Hollands verklighetsbaserade drama Charlatan, följt av debutsensationen Spring Blossom av den unga regissören Suzanne Lindon. Edge har även tagit hem rättigheterna till Jean-Paul Salomés hyllade komedi Mama Weed med Isabelle Huppert och relationsdramat The Ties av Daniele Luchetti som var årets öppningsfilm på filmfestivalen i Venedig.

Charlatan_6.jpg

Charlatan
(Tjeckien, Irland, Slovakien, Polen, 2020) av Agnieszka Holland

Baserad på den sanna historien om Jan Mikolášek, den tjeckiska herbalisten som under tidigt 1900-tal diagnostiserade och botade miljontals människor genom sin egendomliga intuition och kunskap om växtrikets helande kraft. I takt med att Mikolášek blir mer framgångsrik och uppmärksammad för sina förmågor börjar både den nazistiska och kommunistiska regimen fatta intresse för den okonventionella läkaren.

Charlatan är regisserad av den hyllade polska regissören Agnieszka Holland (Mr. Jones, Villebråd, m.fl.) och valdes ut till Tjeckiens Oscarsbidrag 2021. Filmen hade sin världspremiär på Berlins filmfestival 2020 och har nominerats till det prestigefyllda priset för bästa regissör på European Film Awards. Edge har förvärvat rättigheterna för Sverige, Danmark, Norge och Finland från Films Boutique.

Charlatan har premiär på svenska biografer under våren 2021.

16P_PHOTO_4_00147076.jpg

Spring Blossom
(Frankrike, 2020) av Suzanne Lindon

I Spring Blossom får vi följa Suzanne, en 15-årig tjej från Paris som inleder en relation med Raphaël, en betydligt äldre skådespelare hon träffar på den lokala teatern i Montmartre.

Spring Blossom är regisserad, producerad och skriven av Suzanne Lindon som även spelar huvudrollen i filmen. Hon började skriva filmmanuset vid 15 års ålder och började spela in filmen när hon var 19. Nu som tjugoåring har hennes debut blivit utvald till Cannes, Toronto och San Sebastian där den tävlade i New Directors Competition. Filmen har fått strålande recensioner och har omedelbart bevisat att Suzanne Lindon är en första klassens filmtalang att hålla ögonen på. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum från Luxbox.

Spring Blossom har premiär på svenska biografer under våren 2021.

efmbt_pressefoto_01_2.jpg

Mama Weed
(Frankrike, 2020) av Jean-Paul Salomé

Patience är en polistolk som specialiserar sig på telefonavlyssningar för en antidrogenhet i Paris. När hon under ett tillslag på ett drognätverk lyckats beslagta fler kilo hasch bestämmer hon sig för att använda sig av sina erfarenheter i fältet och sadla om till knarklangare.

Mama Weed är en vild komedi med Isabelle Huppert i huvudrollen som gör ännu en oförglömlig prestation som polistolken Patience Portefeux. Filmen har varit en publiksuccé i flera länder, inklusive Tyskland och Österrike där premiärhelgen varit den allra bästa för en fransk film under 2020. Filmen släpptes i Frankrike av Le Pacte den 9 september och har även där varit en stor succé. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden från Le Pacte.

Mama Weed har premiär på svenska biografer under 2021.

LACCI_Daniel Luchetti_Cineworx_01.jpg

The Ties
(Italien, Frankrike, 2020) av Daniele Luchetti

Ett känslosamt relationsdrama som utspelar sig i Neapel och Rom under fyrtio års tid där vi får följa Aldo och Vanda vars äktenskap har smärtats av Aldos otrohet, men som ändå väljer att hålla ihop trots att kärleken inte är densamma.

The Ties är regisserad av den italienska regissören Daniele Luchetti som har hyllats för sina filmer La nosta vita och Min bror är det enda barnet. Filmen är baserad på den storsäljande romanen Band: en äktenskapsroman av Domenico Starnone (utgiven på svenska, 2019 på Bazar Förlag) och är den första italienska filmen på 11 år som har fått äran att inviga filmfestivalen i Venedig där den även fick strålande mottagandet av såväl kritiker som publik. I rollerna ses bland annat Alba Rohrwacher, Luigi Lo Cascio och Laura Morante. Filmen är producerad av Beppe Caschetto som ligger bakom filmerna Martin Eden och The Traitor. Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna för Norden och Baltikum från MK2.

The Ties har premiär på svenska biografer 2021.