Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem Cannes-hyllade El Angel och Another Day of Life

Edge Entertainment

the_angel__lange_still_1.jpg

Den 71:a upplagan av filmfestivalen i Cannes är nu avklarad, och Edge Entertainment är stolta över att kunna presentera tre nya inköp; det omskrivna argentinska kriminaldramat El Angel som tävlade i Un Certain Regard sektionen av festivalen, hyllade ANOTHER DAY OF LIFE som baseras på den legendariske krigskorrespondenten Ryszard Kapuścińskis liv och arbete, samt flerfaldigt prisbelönta SWEET COUNTRY.

EL ANGEL (2018, Argentina, Spanien) hade världspremiär på Cannes filmfestival i Un Certain Regard-sektionen. Filmen, som baseras på den sanna historian om Carlos Robledo Puch, den person som längst har suttit i fängelse i Argentinas historia. Som tonåring börjar den bildsköna Carlitos stjäla som snart leder till mord. Carlitos vackra utseende är en stark kontrast mot hans hänsynslöshet. När han blir fångad av polisen får han smeknamnet "The Angel of Death" och blir en av Argentinas kändaste personer. 

En av filmfestivalens mest hypade titlar, som såldes mycket väl internationellt. Filmen är en samproduktion med Pedro Alvadovars bolag El Deseo och det argentinska bolaget som står bakom titlar som Wild Tales och Klanen. El Angel får premiär i hemlandet Argentina i augusti genom 20th Century Fox. Svensk biopremiär i början av 2019. Edge har köpt filmen från Film Factory för Norden och Baltikum. TRAILER

 

anotherdayoflife.jpg

ANOTHER DAY OF LIFE (Polen, Spanien, Tyskland, Belgien, Ungern 2018) hade världspremiär på Cannes filmfestival, utanför tävlan. Handligen utspelar sig i det krigsdrabbade Angola under 1970-talet, och följer journalisten Ryszard Kapuściński när han navigerar de skiftande fronterna i det blodiga inbördeskriget. Skickligt berättad med slående visuella element; ANOTHER DAY OF LIFE är en oförglömlig filmupplevelse över ett otroligt levnadsöde. Edge säkrade rättigheterna från Indie Sales för den Norden och Baltikum. Svensk biopremiär i början av 2019. TRAILER

Edge plockade även hem den hyllade australienska västerndraman  “Sweet Country” från Memento Films med bl a Sam Neill och Bryan Brown i rollistan, från Camera d'Or vinnaren Warwick Thornton. Filmen köptes för Sverige, Finland, Island och Baltikum. Svensk premiär hösten 2018. TRAILER