Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem vinnare från Berlin och Sundance

Edge Entertainment

las-herederas-the-heiresses.jpg

PRESSMEDDELANDE 2018-02-26

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av fyra omtalade titlar: Berlinvinnaren The Heiresses, Sundancevinnaren Butterflies, hyllade Studio 54 och kritikerrosade Mademoiselle Paradis.

The Heiresses (Paraguay 2018) tog hem två Silverbjörner på Berlins filmfestival, en för Bästa skådespelerska och Alfred Bauer-priset för en film som erbjuder nya perspektiv i film, samt FIPRESCI-priset för bästa film. Det paraguayska dramat handlar om en medelålderskvinna som måste leva på egen hand efter att hennes partner döms till fängelse på grund av finansbrott. Edge har köpt filmen av säljbolaget Luxbox för Norden och Baltikum. Svensk biopremiär vintern 2018/2019.

Butterflies (Turkiet 2018) av Tolga Karaçelik vann Grand Jury Prize för bästa film på Sundance filmestival och har även prisats vid den internationella filmfestivalen i Rotterdam. Filmens handling utspelar sig i Hasanlar; en liten by i Turkiet, där tre syskon återförenas och konfronteras med sina gemensamma uppväxtminnen. Rättigheter för Norden och Baltikum har köpts från Films Boutique. Svensk biopremiär vintern 2018/2019.
 

Studio 54 (USA 2018) av Matt Tyrnauer var en av de mest framgångsrika dokumentärerna vid årets Sundance filmfestival. Dokumentärfilmen handlar om uppgången och fallet för den legendariska nattklubben Studio 54. Edge Entertainment har köpt rättigheterna för Norden och Baltikum från Dogwoof. Biopremiär vintern 2018/2019.

Mademoiselle Paradis av Barbara Albert har tävlat på en rad prestigefyllda filmfestivaler så som Torontos internationella filmfestival, San Sebastians filmfestival och Londons filmfestival. Filmen baserar sig på en sann berättelse om Maria Theresia von Paradis; en begåvad och blind pianist i Wien under förra sekelskiftet som var nära vän till Mozart. En läkare hjälper von Paradis att återfå sin syn, men det på bekostnad av hennes virtuositet. Edge Entertainment har köpt rättigheterna för Mademoiselle Paradis för Sverige och Island från Playtime. Svensk biopremiär hösten 2018.

För mer information kontakta:
Erika Sahlqvist
Tel: 073-0766626
Mail: press@edgeentertainment.se

Edge Entertainment är ett nytt, fristående bolag som köper in och distribuerar film i Sverige, de övriga nordiska länderna och Baltikum med fokus på kvalitetsfilm för filmälskare.

Edge Entertainment – Movies that matter