Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem hyllade ‘A Fantastic Woman’ från Berlin

Edge Entertainment

European Film Market går mot sitt slut och Edge Entertainment kan nu stolt presentera förvärvet av ett av de mest kritikerrosade tävlingsbidragen i Berlin: A Fantastic Woman av Sebastián Leilo. Edge har även säkrat rättigheterna till Pablo Larrains Neruda och A Woman’s Life av Stéphane Brizé.

A Fantastic Woman hade världspremiär på Berlins filmfestival som avslutas på söndag och har varit en av de mest omtalade filmerna på festivalen. Filmen handlar om Marina, en transkvinna som tvingas kämpa för sin rätt att vara sig själv efter att hennes partner Orlando plötsligt gått bort. Den är regisserad av Sebastián Leilo (Gloria), producerad av Pablo Larrain (Jackie) och Maren Ade (Min pappa Toni Erdmann) och deltog i tävlingssektionen på Berlins filmfestival. A Fantastic Woman var en av de bäst säljande titlarna under European Film Market och köptes av Sony Pictures Classics för USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Neruda hade premiär i Cannes och är den senaste filmen av regissören Pablo Larraín. Vi följer den chilenske senatorn och poeten Pablo Neruda (Luis Gnecco) under dennes tid på flykt efter att ha kritiserat den chilenska regeringen år 1948. Neruda belönades på Fenix Ibero-American Film Awards för bästa film och nominerades till en Golden Globe för bästa icke engelskspråkiga film. Den tilldelades också fyra priser på Chilean Film Awards, däribland för bästa film, och är Chiles bidrag till Oscarsgalan.

A Woman’s Life, regisserad av Stéphane Brizé (Marknadens lag), är baserad på Guy De Maupassants klassiska roman om unga Jeanne (Judith Chemla) och hennes äktenskap med sin otrogne man (Jean-Pierre Darroussin). A Woman’s Life hade premiär på Venedigs filmfestival där den vann FIPRESCI-priset för bästa film. Den har också belönats med Louis Delluc-priset som tilldelas årets bästa franska film och är nominerad till två Césars, bland annat för bästa skådespelerska (Judith Chemla).

Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna till A Fantastic Woman för Skandinavien, Island och Baltikum där den förväntas ha premiär 2017/2018. Neruda säkrades för Sverige och Island samt betal-tv-rättigheterna för Sverige, Norge, Danmark och Finland. A Woman’s Life förvärvades för Skandinavien, Island och Baltikum. Båda filmerna förväntas ha premiär under hösten 2017.