Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Nyheter

Nyheter om våra filmer och annat som rör Edge Entertainment

Edge tar hem Cannes-hyllade El Angel och Another Day of Life

Edge Entertainment

the_angel__lange_still_1.jpg

Den 71:a upplagan av filmfestivalen i Cannes är nu avklarad, och Edge Entertainment är stolta över att kunna presentera tre nya inköp; det omskrivna argentinska kriminaldramat El Angel som tävlade i Un Certain Regard sektionen av festivalen, hyllade ANOTHER DAY OF LIFE som baseras på den legendariske krigskorrespondenten Ryszard Kapuścińskis liv och arbete, samt flerfaldigt prisbelönta SWEET COUNTRY.

EL ANGEL (2018, Argentina, Spanien) hade världspremiär på Cannes filmfestival i Un Certain Regard-sektionen. Filmen, som baseras på den sanna historian om Carlos Robledo Puch, den person som längst har suttit i fängelse i Argentinas historia. Som tonåring börjar den bildsköna Carlitos stjäla som snart leder till mord. Carlitos vackra utseende är en stark kontrast mot hans hänsynslöshet. När han blir fångad av polisen får han smeknamnet "The Angel of Death" och blir en av Argentinas kändaste personer. 

En av filmfestivalens mest hypade titlar, som såldes mycket väl internationellt. Filmen är en samproduktion med Pedro Alvadovars bolag El Deseo och det argentinska bolaget som står bakom titlar som Wild Tales och Klanen. El Angel får premiär i hemlandet Argentina i augusti genom 20th Century Fox. Svensk biopremiär i början av 2019. Edge har köpt filmen från Film Factory för Norden och Baltikum. TRAILER

 

anotherdayoflife.jpg

ANOTHER DAY OF LIFE (Polen, Spanien, Tyskland, Belgien, Ungern 2018) hade världspremiär på Cannes filmfestival, utanför tävlan. Handligen utspelar sig i det krigsdrabbade Angola under 1970-talet, och följer journalisten Ryszard Kapuściński när han navigerar de skiftande fronterna i det blodiga inbördeskriget. Skickligt berättad med slående visuella element; ANOTHER DAY OF LIFE är en oförglömlig filmupplevelse över ett otroligt levnadsöde. Edge säkrade rättigheterna från Indie Sales för den Norden och Baltikum. Svensk biopremiär i början av 2019. TRAILER

Edge plockade även hem den hyllade australienska västerndraman  “Sweet Country” från Memento Films med bl a Sam Neill och Bryan Brown i rollistan, från Camera d'Or vinnaren Warwick Thornton. Filmen köptes för Sverige, Finland, Island och Baltikum. Svensk premiär hösten 2018. TRAILER

Edge tar hem vinnare från Berlin och Sundance

Edge Entertainment

las-herederas-the-heiresses.jpg

PRESSMEDDELANDE 2018-02-26

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av fyra omtalade titlar: Berlinvinnaren The Heiresses, Sundancevinnaren Butterflies, hyllade Studio 54 och kritikerrosade Mademoiselle Paradis.

The Heiresses (Paraguay 2018) tog hem två Silverbjörner på Berlins filmfestival, en för Bästa skådespelerska och Alfred Bauer-priset för en film som erbjuder nya perspektiv i film, samt FIPRESCI-priset för bästa film. Det paraguayska dramat handlar om en medelålderskvinna som måste leva på egen hand efter att hennes partner döms till fängelse på grund av finansbrott. Edge har köpt filmen av säljbolaget Luxbox för Norden och Baltikum. Svensk biopremiär vintern 2018/2019.

Butterflies (Turkiet 2018) av Tolga Karaçelik vann Grand Jury Prize för bästa film på Sundance filmestival och har även prisats vid den internationella filmfestivalen i Rotterdam. Filmens handling utspelar sig i Hasanlar; en liten by i Turkiet, där tre syskon återförenas och konfronteras med sina gemensamma uppväxtminnen. Rättigheter för Norden och Baltikum har köpts från Films Boutique. Svensk biopremiär vintern 2018/2019.
 

Studio 54 (USA 2018) av Matt Tyrnauer var en av de mest framgångsrika dokumentärerna vid årets Sundance filmfestival. Dokumentärfilmen handlar om uppgången och fallet för den legendariska nattklubben Studio 54. Edge Entertainment har köpt rättigheterna för Norden och Baltikum från Dogwoof. Biopremiär vintern 2018/2019.

Mademoiselle Paradis av Barbara Albert har tävlat på en rad prestigefyllda filmfestivaler så som Torontos internationella filmfestival, San Sebastians filmfestival och Londons filmfestival. Filmen baserar sig på en sann berättelse om Maria Theresia von Paradis; en begåvad och blind pianist i Wien under förra sekelskiftet som var nära vän till Mozart. En läkare hjälper von Paradis att återfå sin syn, men det på bekostnad av hennes virtuositet. Edge Entertainment har köpt rättigheterna för Mademoiselle Paradis för Sverige och Island från Playtime. Svensk biopremiär hösten 2018.

För mer information kontakta:
Erika Sahlqvist
Tel: 073-0766626
Mail: press@edgeentertainment.se

Edge Entertainment är ett nytt, fristående bolag som köper in och distribuerar film i Sverige, de övriga nordiska länderna och Baltikum med fokus på kvalitetsfilm för filmälskare.

Edge Entertainment – Movies that matter

Edge återvänder från Cannes med The Villainess

Edge Entertainment

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av den omtalade titeln The Villainess; årets asiatiska actionsuccé i Cannes. Dessutom har Edge köpt den australiensiska familjefavoriten Red Dog: True Blue. 

The Villainess av Jung Byung-Gil hade världspremiär i Cannes Official Midnight Section. Jung Byung-Gils The Villainess är ett fängslande hämnddrama som kommer ha asiatisk biopremiär i juni och därefter i USA och resten av världen. Den svenska releasen planeras till slutet av 2017. Edge Entertainment har köpt filmens rättigheter i Norden och Baltikum.

The Villainess handlar om professionella lönnmördaren Sook-hee. Efter att ha avböjt ett hemligt uppdrag antar hon en ny identitet. Hon blir förälskad i en man, men på deras bröllop tilldelas hon ett hemligt uppdrag som förändrar allt.

Red Dog: True Blue av Kriv Stenders blev en stor framgång i Australien där den hade världspremiär i julas. Filmen visades på både filmfestivalen i Sundance och Berlin, där den hyllades av såväl press som publik. Red Dog: True Blue var dessutom öppningsfilm på Stockholm Filmfestival Junior. Edge Entertainment har köpt rättigheter för filmen i Norden och Baltikum. Svensk premiär planerad till början av 2018.

Red Dog: True Blue är berättelsen om Mick som bor med sin morfar på en australiensisk bondgård. Mick räddar en valp som han döper till ”Blue”. Från denna stund är de båda oskiljaktiga, men när Mick ska skickas till en internatskola bestämmer han sig för att rymma.

Edge tog även hem Francois Ozons L’Amant Double som hyllades vid världspremiären i Cannes. 

För mer information, kontakta:
Erika Hammargren
press@edgeentertainment.se
0730-766626

Edge Entertainment tar hem Amant Double

Edge Entertainment

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av den omtalade titeln Amant Double av François Ozon.

Amant Double av François Ozon deltar i huvudtävlingen om Guldpalmen i årets Cannes-festival och är en av festivalens mest omtalade titlar. Amant Double har officiell världspremiär i Cannes på fredag den 26 maj och har chans att ta hem Guldpalmen under söndagens prisutdelning. Edge Entertainment har köpt rättigheterna för distribution i Sverige, Norge, Finland och Island samt betal TV- rättigheterna för Danmark. Därmed fortsätter samarbetet med François Ozon efter hyllade och bioaktuella Frantz. Svensk biopremiär för Amant Double är planerad till början av år 2018.

Amant Double är en erotisk thriller som handlar om den unga kvinnan Chloé som förälskar sig i sin psykoanalytiker Paul. Efter ett par månader flyttar hon in hos honom, men upptäcker snabbt att hennes älskare döljer något för henne.

Edge tar hem hyllade ‘A Fantastic Woman’ från Berlin

Edge Entertainment

European Film Market går mot sitt slut och Edge Entertainment kan nu stolt presentera förvärvet av ett av de mest kritikerrosade tävlingsbidragen i Berlin: A Fantastic Woman av Sebastián Leilo. Edge har även säkrat rättigheterna till Pablo Larrains Neruda och A Woman’s Life av Stéphane Brizé.

A Fantastic Woman hade världspremiär på Berlins filmfestival som avslutas på söndag och har varit en av de mest omtalade filmerna på festivalen. Filmen handlar om Marina, en transkvinna som tvingas kämpa för sin rätt att vara sig själv efter att hennes partner Orlando plötsligt gått bort. Den är regisserad av Sebastián Leilo (Gloria), producerad av Pablo Larrain (Jackie) och Maren Ade (Min pappa Toni Erdmann) och deltog i tävlingssektionen på Berlins filmfestival. A Fantastic Woman var en av de bäst säljande titlarna under European Film Market och köptes av Sony Pictures Classics för USA, Kanada, Australien och Nya Zeeland.

Neruda hade premiär i Cannes och är den senaste filmen av regissören Pablo Larraín. Vi följer den chilenske senatorn och poeten Pablo Neruda (Luis Gnecco) under dennes tid på flykt efter att ha kritiserat den chilenska regeringen år 1948. Neruda belönades på Fenix Ibero-American Film Awards för bästa film och nominerades till en Golden Globe för bästa icke engelskspråkiga film. Den tilldelades också fyra priser på Chilean Film Awards, däribland för bästa film, och är Chiles bidrag till Oscarsgalan.

A Woman’s Life, regisserad av Stéphane Brizé (Marknadens lag), är baserad på Guy De Maupassants klassiska roman om unga Jeanne (Judith Chemla) och hennes äktenskap med sin otrogne man (Jean-Pierre Darroussin). A Woman’s Life hade premiär på Venedigs filmfestival där den vann FIPRESCI-priset för bästa film. Den har också belönats med Louis Delluc-priset som tilldelas årets bästa franska film och är nominerad till två Césars, bland annat för bästa skådespelerska (Judith Chemla).

Edge Entertainment har förvärvat rättigheterna till A Fantastic Woman för Skandinavien, Island och Baltikum där den förväntas ha premiär 2017/2018. Neruda säkrades för Sverige och Island samt betal-tv-rättigheterna för Sverige, Norge, Danmark och Finland. A Woman’s Life förvärvades för Skandinavien, Island och Baltikum. Båda filmerna förväntas ha premiär under hösten 2017.

Edge tar hem Stefan Zweig: Farewell to Europe

Edge Entertainment

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av den kritikerhyllade filmen Stefan Zweig: Farewell to Europe i regi av Maria Schrader. Filmen hade världspremiär på Locarno Film Festival och har svensk biopremiär under 2017. 

Stefan Zweig: Farewell to Europe följer den österrikiske författaren Stefan Zweigs år i exil. Efter att ha flytt Nazi-Tyskland på grund av sin judiska härkomst reste Zweig mellan Buenos Aires, New York och Brasilien på jakt efter ett nytt hem. Filmen skildrar Zweigs kamp för att förstå och acceptera händelserna i Europa och sitt före detta hemland Tyskland.

Stefan Zweig: Farewell to Europe är den senaste filmen av den tyska regissören Maria Schrader. I rollerna ses bland andra Josef Hader och Barbara Sukowa. Filmen hyllades stort vid premiären i Tyskland och är Österrikes bidrag i kategorin ”Bästa utländska film” till Oscargalan 2017.

Stefan Zweig tillhörde Europas främsta författare under mellankrigstiden. Hans böcker är ständigt aktuella men har upplevt en renässans de senaste åren och flera av böckerna har släppts i svenska nyutgåvor. Härom året uppmärksammades han även i George Prochniks biografi ”Stefan Zweig vid världens ände”.

Stefan Zweig: Farewell to Europe distribueras av Edge Entertainment som tagit hem rättigheterna för Norden (exklusive Danmark förutom betal-tv) samt Baltikum och har premiär under 2017. 

François Ozon tilldelas Stockholms filmfestivals Visionary Award

Edge Entertainment

Stockholms filmfestivals Visionary Award kommer tilldelas till François Ozon. Ozon kommer besöka festivalen för att ta emot sitt pris och visa hans senaste film Frantz, som distribueras i Sverige av Edge Entertainment. 

Motivering: Årets vinnare av Visionary Award är den subversiva och distinkt
poetiska François Ozon. En mästare på att blicka in i vårt inre med stilistisk
fingertoppskänsla, satirisk svärta och ett introspektivt förstoringsglas som passas vidare till åskådaren under filmernas lopp. 2016 års Stockholm Visionary Award går till Francois Ozon.

Stockholm Visionary Award instiftades 2004 och filmpriset, Bronshästen, väger 7,3 kilo. Tidigare vinnare är bland andra Peter Greenaway, Jacques Audiard och Wes Anderson. 

Edge tar hem François Ozons hyllade franska krigsdrama Frantz.

Edge Entertainment

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av den kritikerhyllade filmen Frantz i regi av François Ozon. Frantz har hyllats på både Venedigs och Torontos filmfestivaler och har svensk biopremiär under 2017.

Frantz berättar historien om Anna Hoffmeister, en ung tyska vars man, Frantz, dödats i striderna mot Frankrike under första världskriget. När den mystiske fransmannen Adrien en dag lägger blommor på Frantz grav väcks starka känslor och passion.

Frantz är den senaste filmen av den franske regissören François Ozon (Bakom stängda dörrar, Potiche – en fransk troféfru och Åtta kvinnor). Filmen tävlade och uppmärksammades stort på både Venedigs och Torontos filmfestivaler i september. Huvudrollsinnehaverskan, Paula Beer, prisades dessutom som ”Bästa nya skådespelerska” i Venedig. Frantz distribueras av Edge Entertainment i Sverige, Norge, Finland och Island samt betal-tv Danmark och har premiär under 2017.

EDGE TAR HEM TRAIN TO BUSAN

Edge Entertainment

Passagerarna på expresståget mellan Seoul och Busan upptäcker att de är fast på tåget mitt under en Zombie-epidemi. Kaos och förvirring råder både utanför och inne på tåget, men ett gäng överlevare gör allt vad de kan för att inte bli infekterade själva eller att hamna i händerna på alla blodtörstiga zombies.   Train to Busan  hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes där den blev en av årets stora överraskningar. Den har redan haft en rekordöppning i Korea där över 10 miljoner har sett filmen. Amerikanska bolagen Sony och Fox konkurrerar nu om remake-rättigheterna för filmen. Train to Busan har svensk premiär på Stockholms filmfestival i november.

Passagerarna på expresståget mellan Seoul och Busan upptäcker att de är fast på tåget mitt under en Zombie-epidemi. Kaos och förvirring råder både utanför och inne på tåget, men ett gäng överlevare gör allt vad de kan för att inte bli infekterade själva eller att hamna i händerna på alla blodtörstiga zombies.

Train to Busan hade världspremiär på filmfestivalen i Cannes där den blev en av årets stora överraskningar. Den har redan haft en rekordöppning i Korea där över 10 miljoner har sett filmen. Amerikanska bolagen Sony och Fox konkurrerar nu om remake-rättigheterna för filmen. Train to Busan har svensk premiär på Stockholms filmfestival i november.

EDGE PRESENTERAR NYA KÖP FRÅN FILMFESTIVALEN I BERLIN

Edge Entertainment

Edge Entertainment kan stolt presentera nyförvärvet av två eftertraktade titlar. The Innocents av Anne Fontaine och Suburra från skaparna av succéserien Gomorrah.

Agnus Dei av Anne Fontaine var en av de mest omtalade titlarna på European Film Market (EFM) i Berlin. Efter den hyllade världspremiären på Sundance får filmen nu distribution i Sverige, Finland, Island och Baltikum genom Edge Entertainment.

Filmen utspelar sig i Polen 1945. En ung fransk doktor får kontakt med en nunna i desperat behov av hjälp. När hon anländer till klostret inser hon att nunnorna har blivit utsatta för brutala övergrepp och hon blir deras enda hopp.

Läs mer om Agnus Dei >>

Suburra av Stefano Sollima är en maffiafilm i samma anda som Gomorrah. Filmen fick ett mycket bra mottagande vid den italienska premiären i oktober och under 2017 kommer en tv-serie från Netflix av samma skapare och med samma namn. Edge Entertainment distribuerar filmen i Sverige, Norge, Danmark och Island.

En gangster som kallas ”Samurai” vill förvandla en del av Rom till ett nytt Las Vegas. Alla maffiabossar är överens om att samarbeta för att det ska bli möjligt men lugnet varar inte länge.

Läs mer om Suburra >>